Η Βασιλόπιτα του Σωματείου

Στις 26 Μαρτίου 2011 το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι» έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα στην αίθουσα του Συλλόγου. Παρευρέθηκαν μέλη από όλα τα τμήματα του χορευτικού καθώς και Πρόεδροι αδελφών Σωματείων. Η ταμίας κα Ελένη Χρυσού έκανε μια αναδρομή στην πορεία του Σωματείου από της ιδρύσεώς του (1985) μέχρι σήμερα, τονίζοντας τη στροφή του Σωματείου τα τελευταία χρόνια στην αναβίωση του δρώμενου των Μωμό΄ερων στην Τραπεζούντα, εδώ και τρία χρόνια (2009, 2010, 2011). Ο Πρόεδρος κ. Κώστας Αλεξανδρίδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μίλησε για τους σκοπούς του Σωματείου και για την πραγματοποίησή τους μέσα από τις επιλεγμένες εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το Σωματείο. Τόνισε την ανάγκη να διατηρήσουμε την παράδοση και μέσα από αυτήν να αντλήσουμε δύναμη και να αντισταθούμε, τη δύσκολη εποχή που ζούμε. Η βραδιά έκλεισε με τη φετινή παρουσίαση του δρώμενου των Μωμό΄ερων στη Ματσούκα της Τραπεζούντας, στις 8 Ιανουαρίου 2011.


«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2009, το Σωματείο μας, μέσα από ένα ταξίδι διάρκειας δυόμιση ωρών ζωντάνεψε επί σκηνής μνήμες και εικόνες 180 ετών, από τη σύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα (1829-2009).

Μώμος - Μωμόγεροι

Μώμος: Θεός του γέλιου και της σάτιρας, προσωποποίηση της μομφής και της κατηγορίας.
«…Νυξ δ΄έτεκε στυγερόν τε Μόρον και Κύρα μέλαιναν
και θάνατον τέκε δ΄Ύπνον, έτικτε δε φύλον Ονείρων
δεύτερον αυ Μώμον και Οϊζύν αλγινόεσσαν
ου τινί κοιμηθείσα Θεών τέκε Νυξ ερεβεννή»

Νέα και Ανακοινώσεις

Η Βασιλόπιτα του Σωματείου

Στις 26 Μαρτίου 2011 το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Τμήμα παιδικό (προσχολικό) : Δευτέρα : 18.00 - 18.30 Τμήμα εφηβικό : Δευτέρα   : 18.30...

Για τρίτη χρονιά οι Μωμόγεροι στη Ματσούκα της Τραπεζούντας

Για τρίτη συνεχόμενομενη χρονιά και συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011 , θα αναβιώσει το δρώμενο...

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας

lace frontal wig hair rehab professional human lace wigs russian hair and eye color affordable wigs youtube lace front wigs wholesale wig suppliers china how to put hair in ponytail with tape in extensions lace wigs can you hot glue hair extensions black human hair wigs uk human wigs long hair captions for instagram nano ring hair extensions next day delivery human hair wigs